INFO OM JURYMEDLEMMENE TIL DNNK 2021

Elisabet Alsos Strand er født i 1963 i Mo i Rana, der hun etablerte grafikkverksted i 1993.
Nå arbeider hun ved Lademoen Kunstnerverksteder i Trondheim. Hun har hovedfag fra Kunsthøyskolen i Bergen og doktorgrad fra Kunstakademiet Jan Matejko i Kraków, Polen.
Strand arbeider med grafiske teknikker, og har utforsket den vannbaserte japanske tresnitt- teknikken mokuhanga. Bildene er på samme tid abstraherte representasjoner av natur, og direkte avtrykk den ‒ som om de skulle vært skogens egne fingeravtrykk. Trykkene presenteres som bilder, installasjoner i rom og kunstnerbøker. Strand har deltatt på utstillinger i inn- og utland og initiert internasjonale grafikkprosjekt. Hun er innkjøpt av muséer og samlinger i Norge og utlandet.

Trond Ansten, f.1984, Bamble.
Ansten arbeider i en symbiose av biologi, kulturelle tradisjoner og sosiale aspekter. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Karlsruhe (Tyskland) og har nå base i Tromsø. Med en bakgrunn fra biologi og en sterk lidenskap for jakt, fiske og sanking, utforsker Ansten sider ved menneskets forhold til den ville naturen. Arbeidene balanserer mellom det symbolske og det relasjonelle i transformasjon av organisk materiale. Et viktig omdreiningspunkt er tradisjonelle foredlingsprosesser sett i lys av nyere forskning. Hva finnes av glemt kunnskap som kan åpne nye potensialer? Uttrykket strekker seg fra film og installasjon til performance, skulptur og relasjonelle verk.

Tim Ekberg er født i 1987 i Dalarna, Sverige. Han har en bachelorgrad i kunst fra Kunstakademiet i Trondheim og en mastergrad i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Ekberg bor og arbeider i Bergen.
I sitt kunstneriske arbeid undersøker Tim Ekberg egenskapene til hverdagslige, industrielle og ofte syntetiske materialer. Han med en blandning av skulptur og maleri, og verkene spenner dermed ofte mellom to og tre dimensjoner. Materialet og den fysiske arbeidsprosessen i studioet, gir ideer til ferdige arbeid, mens endringer og nye ideer oppstår underveis i en kjedereaksjon. Ekberg utvikler og foredler tekniske metoder, og er stadig på jakt etter en balanse mellom grundig utarbeidede og åpne resultater. Temaer som interesserer ham er spor etter menneskelig aktivitet, urbane landskap og tidens gang.

Azar Alsharif (f. 1984), Iran/Bergen.
Alsharif er utdannet fra Kunst- og Designhøyskolen i Bergen i 2011 og Nordland Kunst- og Filmfagskole i 2008. Utstillinger i utvalg: KODE, Hordaland Kunstsenter, Syntax (Lisboa), Gwangjubiennalen, Kunsthall Oslo, Trykkeriet (Bergen), Galerie SPZ (Praha), Entrée (Bergen), Hovefestivalen, Galleri F15, Fotogalleriet, Galleri Volt, Høstutstillingen og Performa 13 (NY). Utsmykning for Statoils lokaler på Sandsli i 2014 (Bergen) og bokutgivelse i regi av Kunsthall Oslo og Torpedo press i 2017. Innkjøpt til Nya Karolinska, Equinor og KODEs samlinger.

Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no