29.Nov - 20.Des

Videoprogram fra Høstutstillingen 2020

Gunhild Enger, Shwan Dler Qaradaki, Stine Gonsholt og Åse Løvgren, Birgitte Sigmundstad

Videoverk fra Statens 133. kunstutstilling, Høstutstillingen 2020

Statens kunstutstilling, ​Høstutstillingen, er en årlig utstilling i regi av Norske Billedkunstnere (NBK), fagorganisasjonen for profesjonelle billedkunstnere i Norge, og finner sted på Kunstnernes Hus i Oslo. ​Siden 2013 har Norske Kunstforeninger og Høstutstillingen samarbeidet om en utstillingsturné med videoverker fra utstillingen.

Høstutstillingen har siden etableringen i 1882 vist utviklingen i norsk samtidskunst. Den har utfordret etablerte kunstsyn med en forunderlig blanding av selvsikkerhet og ydmykhet, gitt plass til det eksperimentelle, forsvart det tradisjonelle, åpnet for både det reaksjonære og det radikale. Utstillingen innehar en helt særegen posisjon i norsk kulturliv som landets lengstlevende kunstnerstyrte utstilling. Kunstverkene som vises velges ut fra faglige vurderinger av profesjonelle kunstnere, valgt demokratisk av NBKs medlemmer.

Årets utstilling er den 133. i rekken, og viser 136 verk av 94 kunstnere og kunstnergrupper. Fire av årets videoverk inngår i videoprogrammet som vises som satellitter hos kunstforeninger rundt om i landet. ​Samarbeidet med kunstforeningene bidrar til at Høstutstillingen blir en nasjonal utstilling, ikke bare for kunstnerne som deltar, men også for publikum som kan se kunsten der de bor.

For mer informasjon, se hostutstillingen.noDesign: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no