18.Jun - 27.Aug

Tresnitt og glass

Elisabet Alsos Strand og Kjersti Johannessen

Tresnitt og glass er hovedaktørene hos Bodø kunstforening i sommer.
Elisabet Alsos Strand fra Mo i Rana er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen og Kunstakademiet i Krakow. Hun arbeider i hovedsak med trykk og kunstnerbøker. Det er fjerde gang hun stiller ut i Bodø.
Kjersti Johannesen, opprinnelig fra Bodø, er utdannet ved Glaskolan i Kosta, Sverige og Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Hun jobber med glass og har de siste årene fordypet seg i teknikker for sliping av glass.

Begge kunstnerne er i midten av kunstnerskapene sine og drar veksel på bred erfaring innenfor sine uttrykk samtidig som de har ivaretatt sine nysgjerrige og utforskende uttrykk.

«I denne utstillingen vil vi kunne være i møte med bevegelse, linjer og lys, som er gitt form i arbeide med glass, trykk. Utstillingen er skapt av to kvinnelige kunstnere begge med røtter i Nord-Norge og denne bakgrunnen fra nordnorsk naturen ligger der i utstillingen som en gjenkjennbar håndskrift om eksistensielle erfaringer med kystlandskap», sier intendant i Bodø kunstforening, Anne K. MyrsethDesign: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no