09.Mar - 02.Apr

Texture

H. M. Dronning Sonja og Magne Furuholmen

TEXTURE

Vandreutstillingen «Texture» er et samarbeid mellom H.M. Dronning Sonja og Magne Furuholmen. 

De to siste årene har H.M. Dronning Sonja og Magne Furuholmen samarbeidet om et kunstnerisk prosjekt til støtte for QSPA – The Queen Sonja Print Award. Dette har blant annet resultert i en grafikk-mappe med tittelen TEXTURE produsert hos Atelje Larsen i Helsingborg. I tillegg vises en stor mengde unike arbeider på papir- monotypier- som spenner fra små i størrelse til store monumentale verk på 240 x 140 cm, samt diverse opplag i forskjellige teknikker.

 

Ulike utgangspunkt

H.M. Dronning Sonja har vært en ivrig fotograf hele livet og hovedvekten av hennes kunstneriske produksjon har det som utgangspunkt. Magne Furuholmen er en kunstner som arbeider i mange medium, med fokus på grafikk og skulptur, hvor tekst og språk er sentrale elementer.

Dette samarbeidet feirer de mange muligheter som trykkekunsten gir, med fotogravyr som fellesnevner for begge kunstnere. Mange av disse arbeidene er dobbelt-signaturer, hvor kunstnerne har arbeidet tett og produsert fargerike og spennende arbeider som kombinerer elementer fra begges interessefelt, noen ganger med overraskende resultater.

 

Felles fasinasjon

H.M. Dronningens fotografier reflekterer en stor kjærlighet og fasinasjon for natur, og viser detaljer fra turer rundt i Norge og i utlandet. I disse nye opplagene har Dronningen utviklet et friere uttrykk som har tatt henne bort fra de tidligere fotogravyrene og arbeidene er nå mer maleriske og eksperimentelle. Furuholmen har valgt å starte med bilder av sine egne ubrente keramiske skulpturer som en form for natur i seg selv. Begge kunstnere har et distinkt fokus på overflate og teksturer – detaljer i natur, detaljer i skulptur, forvandlet til nye teksturer gjennom trykkekunstens magi. Denne «reisen til overflaten» har produsert en matrise av lagdelte arbeider som både er ekspressive og raffinerte.Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no