30.Apr - 11.Jun

Å finne Saúvi

Ragna Misvær Grønstad

Ragna Misvær Grønstads (f.1984) arbeider er plassert i undervanns-landskap, tegnet ekspressivt og figurativt, gjennom grafiske teknikker som tresnitt og kobbertrykk. Arbeidene hennes har en samfunnskritisk og filosofisk stemme, som i hovedsak kommer til uttrykk gjennom tekst og kontemporær poesi.
Med utgangspunkt i eskapismens positive potensial og en genuin tro på det imaginæres kraft i virkeligheten, utforsker hun temaer som virkelighetsoppfattelse, individenes frigjøring og samfunnskritisk tenkning – fra et tidløst perspektiv.
Misvær Grønstad plasserer hele sin kunstpraksis i noe hun kaller et imaginarium. I bildenes kjerne ligger universet, dype hav og livet under overflaten. Her finner vi imaginære vekster og vesen, i tillegg til små spor etter menneskelig interaksjon. Atmosfæren under vann refererer likevel mer til stjerneskyer og kosmos enn blått hav. Misvær Grønstads store tresnitt er laget i formater nærmest som dører, og uttrykker ”Det er lettere å forholde seg kroppslig til et bilde når det står opp mot deg, og blir en inngang – heller enn et kikkhull – inn i en annen verden.”
Hun forteller at hun forholder seg til tegninger med energi og ordløse anelser, heller enn å beskrive tegningen som abstrakt og figurativ, og lar ofte kjemiske prosesser og tilfeldigheter innen grafikken bli en del av den ellers figurative tegningen. I tillegg sier hun at hun gjerne bruker flere forskjellige grafiske teknikker i samme bilde, for å få frem det beste fra hver type tegning, siden hun oppfatter at en teknikk alene ikke har det i seg å fullføre hele bildet. Detaljer er like viktig som det store bildet, og reflekterer hennes forhold til verden, virkelighetsoppfattelse og poetiske rom til å tenke i.Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no