03.Aug - 01.Sep

...mellom lys og mørke

Hilde Hauan Johnsen og Nils Johansen

Hilde Hauan Johnsen og Nils Johansen

Bodø kunstforenings festivalutstilling under Nordland Musikkfestuke.

Åpning lørdag 3.august kl.13:00

Hilde Hauan Johnsen er kunstner og scenograf. Hun har vært ansatt som professor i tekstil ved Kunsthøgskolen i Bergen fra 2004 til 2018 og er nå Professor II ved Samisk høgskole i Kautokeino. Hun har hatt en rekke utstillinger, kunstneriske oppdrag for offentlige rom og scenografiske oppdrag. Hun har deltatt på utstillinger i inn- og utland. Nils Johansen er musiker og best kjent fra Bel Canto og hans samarbeid med Anneli Drecker, som startet i 1985. De har turnert over hele verden.

Kompetenseområder:
Tekstil, lys, lyd, teknologi, det sceniske rommet.

Fiberoptisk-lydinstallasjon:
Hilde Hauan Johnsen har arbeidet en årrekke med tekstile installasjoner og lyd. Hun har hatt flere utstillingsprosjekt med komponist og professor i akustikk Tor Halmrast på 90-tallet.
I 2002 innledet hun samarbeid med Nils Johansen fra Bel Canto til Homage to Yanai en fiberoptisk lydinstallasjon vist første gang i Tromsø kunstforening høsten 2002, deretter i Sogn og Fjordane kunstmuseum i 2005. Hilde Hauan har siden 2007 samarbeidet med lydkunstner Maia Urstad, bosatt i Bergen, med årlige fiberoptiske-lydinstallasjoner i galleri, kunstmuseum og på biennaler. For tiden kan kunstverket SPRANG sees på Osterøy museum.

Til Bodø kunstforening har Hilde Hauan og Nils Johansen sammen lagd Mellom lys og mørke, en fiberoptisk-lydinstallasjon. De er våre festivalkunstnere under Nordland Musikkfestuke. I tillegg har de andre kunstverk med på utstillinga.

Vi gleder oss veldig.

Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no