04.Mar - 23.Apr

Jeg ville nok sluppet deg inn

Linn Rebekka Åmo

JEG VILLE NOK SLUPPET DEG INN 

Linn Rebekka Åmo har sin kunstutdannelse fra tre så ulike byer: København, Bergen og Trondheim. Skolene hadde ulikt fokus og det påvirker en som kunstner. Frem til hun begynte på Master jobbet hun mest med fotografi. Studietiden i Trondheim fikk frem andre sider og avgangsutstillingen hennes besto av en serie malerier. Etter endt utdanning har hun etablert seg i hjembyen Bodø og jobber i dag mest med maleri, tekstil og installasjoner. Håndverket betyr mye og hun utforsker i dag også tradisjonelle teknikker som veving.

Tittelen på utstillingen: «Jeg ville nok sluppet deg inn», kan i første omgang virke poetisk, men kan også leses mer direkte. Hun sier det slik: «For meg handler den blant annet om hvem man slipper inn på seg, vennskapelig, mentalt og seksuelt. Hvilke kroppslige og mentale rom er det vi har i oss? Hva søker man hos dem man slipper inn og på hvilke måter? Hva er den man trenger fra andre? Hvor går våre grenser? Trenger man grenser?»

Utstillingens forberedelser startet med et arbeidsopphold i Murmansk, gjennom prosjektet AiR Barents, et treåring samarbeidsprosjekt med utveksling av kunstnere mellom Nord-Norge og Nordvest Russland. Hun mener mulighet til å gjøre slike arbeidsopphold er viktig: «Mitt opphold i Russland bidro til at jeg fikk konsentrert meg og jobbet mye med tekstil. Man er i sin egen boble og får i gang en god arbeidsprosess». Etter oppholdet i Russland var hun på et tilsvarende opphold i Sør Sverige. Her fortsatte arbeidet med tekstiler som en videreføring fra Russland. Til utstillingen har hun blant annet laget en installasjon som kan minne om et telt. Å jobbe med et slik større format er nytt for henne. Teltet kan symbolisere et indre rom, som vil gi ulike assossiasjoner for publikum som går entrer det.

__________

Om kunstneren: Linn Rebekka Åmo (f. 1978), er fra Bodø og har studio på Nordland kultursenter.

Åmo har sin kunstutdannelse ved Borups Høyskole (2001) og Den Rytmiske Daghøyskole, fotolinje (2003), begge København, siden har hun Bachelor fra Kunsthøgskolen i Bergen avd. kunstakademiet (2004-2007), Master ved kunstakademiet i Trondheim (2007-2009) og PPU, Kunsthøgskolen i Bergen (2009-2010).

Separatutstillinger (i utvalg): «Landskap», Spisestua visningsrom, Bodø (2016), «Vindauge», RAKE visningsrom Trondheim (2015) og Bodø kulturhus (2012). Gruppeutstillinger (i utvalg): «Bodø : kunst 1816-2016», Bodø kunstforening (2016), «Oss: Beskyttelse», Alberthaugen Fjellhall, Bodø (2015), «Passasje», utvalg fra Nordland fylkeskommunes samling, Bodø kunstforening (2015), «12 falsa ark» Nordnorsk kunstnersenter, Svolvær (2014), «Kunst i natur», utstilling i Bodø kunstforening (2013), Kunst i natur biennalen, Kjerringøy (2013), «Area: Caves and castles», Granada/Spania (2013) og «Raising landscape», Studio 17, Stavanger (2013). Juryerte utstillinger: Den 70. 61, og 58. Nordnorske kunstutstilling og Trøndelagsutstillingen i 2011 og 2010. 

Høsten 2016 er hun aktuell med separatutstillinger ved Galleri 2, Stamsund og Hammerfest kunstforening samt deltar i prosjektet «Norlandia» i Bodø. Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no