06.Aug - 21.Aug

Festivalkunstner Nordland Musikkfestuke

Herleik Kristiansen

Ikke opplæringsdyktig stod det i papirene som 16 år gamle Herleik Alvin Kristiansen hadde med seg da han kom til Nord-Norges Åndssvakehjem på Trastad i Kvæfjord, i 1963.

- Der fikk han Sigvor Riksheim som lærer. Hun var mer opptatt av muligheter enn av hindringer. I den unge mannen fra Tomma på Helgeland så hun et  kunstnerisk talent. Ti år senere var han medlem av flere organisasjoner for profesjonelle kunstnere og innkjøpt av landets viktigste kunstinstitusjoner. Flere av bildene befinner seg i Nasjonalgalleriets samlinger.

I 2022 fyller kunstneren Herleik Kristiansen 75 år. Nordland Musikkfestuke og Bodø kunstforening vil hedre kunstneren og kunstnersakapet med en soloutstilling 6.-21.august.Herliek er dessverre ikke i stand til å komme til Bodø selv i august. Men vi får et godt innblikk i hans kunstnerskap gjennom hans venn Are Andreassen.

Billedkunstner og grafiker Are Andreassen vokste opp i Harstad og oppdaget Herleiks kunst da han selv var i tenårene. Senere jobbet han som pleier ved institusjonen Trastad Gård og avtjente siviltjeneste ved Trastad Senter. Der ble han kjent med Herleik og de andre Trastad-kunstnerne.Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no