20.Jan - 04.Mar

Den 72. Nordnorske KunstutstillingPå lørdag kl. 14:00 åpner Den 72. Nordnorske Kunstutsilling 2018.

Det blir i tillegg fest på kvelden kl.20:00. Velkommen

Av femten antatte kunstnere, er hele seks med for første gang. Dette er en gledelig utvikling som viser at det nordnorske kunstmiljøer både lever i beste velgående og leverer kunst av høy kvalitet. Dette er vi i Bodø kunstforening veldig glad for.

Da vi startet arbeidet med den 72. utgaven av denne tradisjonsrike utstillingen bestemte vi oss for å tenke og jobbe litt annerledes en tidligere år. I tillegg til å presentere en helt ny logo og grafisk profil har vi også åpnet opp for stedspesifikk kunst. Derfor vil du oppleve at det det er verk i år som kun vil være tilgjengelige utvalgte steder under turneen. Men vi tror dette vil åpne opp til andre kunstverk i fremtiden slik at Nordnorsken også kan følge tiden og samtidskunstens utvikling.

I år er at vi viser utstillingen på tre steder til samme tid. Sortland, Øksnes og Hadsel skal ha åpning samme dato, og folk i hele Vesterålen kan få med seg årets nordnorske utstilling i hele regionen.  Ellers skal Nordnorsken på turne på disse stedene: Svolvær kunstforening, Alta kunstforening, Harstad kunstforening, Vadsø kunstforening, Mosjøen kunstforening og en ny plass i år er ved Terminal B i Kirkenes. Det er et nytt galleri som Pikene på broen står bak. 

Vi ønsker også at utstillingen står lenger på hvert sted, slik at flest mulig får en mulighet til å oppleve den. Som et ledd i vårt formidlingsarbeid mot barn og unge inngår Nordnorsken i Den Kulturelle skolesekken. Det skal formidles kunst til alle elever på 8. trinn i hele Bodø kommune. Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no