11.Mar - 23.Apr

5.

Admir Batlak

Admir Batlak jobber med tekstil, skulptur og klær. Sentralt i arbeidet hans står eksperimentering med håndverk og utvikling av nye tekstiler. Gjennom et vell av teknikker og referanser til mote, historie, sosiale bevegelser og mainstreamkultur, skaper han komplekse uttrykk som observerer samtiden, og utforsker spørsmål om smak, idealer og identitet.

I sitt arbeid med skulptur fremstiller Batlak tekstil og sømtilbehør som byggematerialer. Med skredderlim og strykejern sveiser han sammen lag på lag med tekstiler slik at de får nye skulpturelle egenskaper. En paljett blir til en byggestein, en PVC-folie simulerer våt betong. Konstruksjoner i krinolinebånd boltes sammen til vingeaktige stillaser.

Resultatet er en dynamisk mix og match av form og frihet, folklore og fetisj, der man finner hint til alt fra jugoslaviske Spomenik-monumenter til dagens dating-apper. Han er interessert i hva tilsynelatende kontrasterende referanser kan bety sammen, både tematisk og visuelt.

Admir Batlak (f. 1982 i Mostar, Bosnia-Hercegovina) bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet klesdesigner fra Istituto Marangoni i Milano (2006). De siste årene har han virket først og fremst i kunstfeltet og vist sine arbeider ved blant annet Soft, Oslo (2022), Melk, Oslo (2022); Skulpturtriennalen, Billedhoggerforeningen (2021); NoPlace, Oslo (2020); Galleri Riis, Oslo (2019); Kunsthall Stavanger (2018); og Kunstnerforbundet, Oslo (2017). Han er representert i samlingene til Nasjonalmuseet, Kode 1, Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim og Stavanger Kunstmuseum. I 2020 vant han Norske Kunstforeningers debutantpris på Høstutstillingen, og han ble nylig valgt til den tredje utgaven av SOLO OSLO på Munchmuseet i 2023.

Utstillingen er støttet av: 

  Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no