21.Sep - 03.Nov

Tor Kvarv

Skal man forholde seg til Tor Kvarvs kunst må man forholde seg til begrepet «undring». Hans egen undring over verden rundt ham, og den undring han ønsker å inspirere til i den som står foran hans verker. Kvarvs bilder er derfor aldri lett å «forstå» eller «tolke», men kaller heller på betrakterens egen fantasi og innlevelse.

Denne utstillingen kommer i forbindelse med at det er 50 år siden Kvarvs første separatutstilling, høsten 1969 i Bodø Ungdomssenter i Sparebankbygget. Kvarv var da 16 år gammel og har siden stort sett jobbet som profesjonell billedkunstner. Hans bilder er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Nordnorsk Kunstmuseum og Norsk Kulturråd.

Kvarv bruker varierte teknikker og materialer, men jobber primært med tegning, maleri og grafikk. Det vil også prege denne utstillingen, der alle verkene er nye. En del av utstillingen gir et tverrsnitt av det han arbeider med for tiden. En annen er viet et konkret prosjekt han jobber med; en gjenskaping av Wunderkammeret som kunstnerisk uttrykk.

Et Wunderkammer var i renessansen en samling av sjeldne og eksotiske gjenstander, en slags forløper for moderne museer og kunstsamlinger. Wunderkammerne var som oftest private, men de - eller deler av dem - ble gjerne avbildet og framstilt offentlig for nettopp å appellere til folks undring. Gjennom sin kunstneriske bearbeiding av dette historiske materialet har Kvarv også skapt et slags plansjeverk over sin egen særegne ikonografi.Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no