25.Nov - 23.Des

Shibori

Kari Elfstedt

Kari Elfstedt er billed- og tekstilkunstner og har i mange år jobbet med tekstil i flere arenaer, for teater film og tv og i det frie kunstfeltet med egne utstillinger og prosjekter. Hun har i alle år fokusert på det håndverksmessige parallelt med det konseptuelle som i arbeid med kostymer i mange spillefilmer og på teater i kunstnerens mer eksperimentelle og frie tekstile arbeider kan det like gjerne være en konseptuell idé eller en inspirasjon i selve materialet og en utfordrende teknikk som er drivkraften i for verket.

Ustillingen Shibori presenterer verket inspirert av himmel og hav, fortellinger og myter, nærheten og slektskapet til elementene. Prosjektet presenterer to- og tredimensjonale tekstile objekter og drakter i ull og silke der kunstneren utforsker egne shibori-teknikker og blå nyanser inspirert av hav og himmel. Tekstilene blir først foldet/plissert med tråkling/søm og deretter farget. Teknikken er inspirert både av det japanske teknikken Shibori og den norske folkedrakt-tradisjonen med foldede og plisserte drakter, som for eksempel i Setesdalsbunaden.

Kari Elfstedt er født i Gjøvik, men bor og arbeider i Sandnessjøen. Hun har 4 års utdannelse fra SHKS i Oslo og etterutdanning som "Skapende kurator" ved KHIB, Kunsthøgskolen i Bergen. Hun har hatt mange oppdrag med offentlige utsmykking og kunstkonsulent for KORO (kunst i offentlig rom) og som kostymedesigner på flere norske spillefilmer, hun mottok blant annet Amandaprisen for beste kostyme til filmen "Landstrykere" i 1990. Hun er samarbeidpartner med Ina Otzko i ArtBaseHelgelanf 66*N - og ABH / Artist in Residence Helgeland-Berlin

Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no