14.Des - 14:00

Tesalong og bokpresentasjon Høre til på Jorda

Lørdag 14.desember kl.14:00 skal vi ha Tesalong med bokpresentasjon av Høre til på Jorda av Marit Ellisiv Bakken og Ellen Margrethe Solstad.
Inklusive tegneverksted for barn.

Boka «Høre til på jorda» handler om de sårbare artene her i nord. Prosjektet boka er blitt et resultat av, starta med at billedkunstner Marit Ellisiv Bakken begynte å male sommerfugler og sjøfugler som er kommet på rødlista. Ellen Margrethe Solstad begynte å skrive inspirert av bildene.

Denne boka har akvarellens og lyrikkens form, der det er de små fortellingene om de store sammenhengene som trer frem. Vi møter menneskets opplevelser i møte med de sårbare sommerfuglene, biene, sjøfuglene, og skjellene på stranda. Vi møter også mangfoldet i den høylytte måsen, den skvatrete skjæra og den nære vakre ærfuglen.
Vi møter neslesommerfuglen, som er helt avhengig av neslen for overlevelse.
Alle disse er arter vi alltid har vært vant til å ha rundt oss.
Boka forteller også om mannen i fjæra, som plukker plast, menneskets forsøpling, for å fri sjøfugler og livet i havet fra lidelse og tap av liv. Eller om slåtteenga, som huser mange kjære blomsterarter, og som nå sliter i mangel på forpleining.
Gjennomgående kan du også lese faktastriper, som forteller om mange av artene vi daglig ser rundt oss og om miljøtrusselen som har gitt kampen om overlevelse en ekstra dimensjon.
Her er dikt av Halvdan Sivertsen og Einar Skjæraasen, og bokutgiverne har fått låne tittelen fra Halvdans sang «Høre tell på jorda».
Boka lanseres i ord og toner i Stormen Bibliotek lørdag 7.12 

Geir Tømmerberg stiller sammen med Marit og Ellen, da utgjør disse sammen Trio SolTømmerBakken.
Vi serverer også te og snitter. Vi legger frem tegnesaker slik at barn og voksne kan lage sine egne sommerfugler.

Gratis inngang.
Velkommen!Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no