09.Jun - 19:00

GIGJA

Sarah Halliwell Olsen, Natalya Zolotoper og Karstein Djupdal inviterer til en konsert med klassisk musikk og nyskrevet musikk for to fioliner.
Program:
* Karstein Djupdal: Suite for to fioliner (2023): Preludium, Intertwining lines, Gigja
* Jean-Marie Leclair: Sonate (1730)
* Bela Bartok: Duos (1931)
...med mer.

Billetter: 150 kr
elever gratis / flyktninger gratis
Konserten støttes av Norsk komponistforening.
Sarah Halliwell Olsen er freelance fiolinist og lærer ved Bodø kulturskole. Hun har mastergrad i fiolin fra Musikkonservatoriet ved UiT - Norges Arktiske Universitet.
Natalya Zolotoper har utdanningen sin fra Tsjaikovskij-akademiet i Kyiv, og er medlem av det nasjonale Ukrainske kammerensemblet Kyiv Soloists. Hun har arbeidet for Arktisk Filharmoni i et halvt år og er nå freelance fiolinist.
Karstein Djupdal er komponist, utdannet i Nederland, Kristiansand og Oslo. Han har hatt verk framført på flere festivaler og konserter i Norge. I fjor ble et orkesterverk framført i Hamburg. Han skriver musikk i en klassisk tradisjon med inspirasjon fra mer moderne musikk og også andre sjangre.

Mer om musikken:
Suite for to fioliner (2023) har 4 satser. Første sats har undertittelen "Stemming og oppvarming" siden den er inspirert av ritualet med å stemme instrumentet før konserten begynner. Andre sats, "Intertwining lines", er en polyfon sats der fiolinene vever seg inn i hverandre. "Gigja" er et gammelt norrønt navn på fiolin, men den kan også vise til dansesatsen gigue. Den bruker taktarten til giguen og har flere typiske trekk fra norsk folkemusikk.
Sonate for to fioliner nr. 5 i e-moll (1730) har tre satser. Jean-Marie Leclair var barokk-komponist og grunnla på mange måter den franske fiolinskolen, men denne sonaten har sterkt preg av italiensk stil.
Bela Bartok's duos for to fioliner er sterkt inspirert av folkemusikken som Bartok hørte og samlet inn i hjemlandet sitt (dagens Ungarn og Romania)Design: Marianne Bjørnmyr - Publiseringsløsning: Publishpack.no